• Stalen dak en gevel

Stalen dak en gevel


Daken en gevels met aluminium of stalen beplating zijn een specialiteit van Dakdekkersbedrijf Admiraal. Staaldaken en gevels zijn zeer flexibele constructies, waarbij een dak of wand snel en netjes water- en winddicht kan worden gemaakt.
Het materiaal leent zich voor creativiteit door de veelzijdigheid aan profielen, vormen, kleuren, reliëfs, isolaties en bewerkbaarheid. Doordat platen met verschillende kleuren probleemloos door elkaar gebruikt kunnen worden, kunt u uw gevel of dak een geheel eigen karakter geven. Op maat gemaakt zetwerk zorgt voor de nette afwerkingen van details.

Staalplaten en zetwerk op pand Living Inn te Opmeer / Spanbroek

Soorten platen
Er zijn in principe twee soorten staalplaten. Het enkelvoudige paneel en het sandwichpaneel.

Het enkelvoudige paneel bestaat uit een geprofileerde staalplaat zonder isolatie. Deze kan direct op de gordingen geplaatst worden, wat nuttig is bij hallen waar isolatie niet nodig is. Onder het paneel kan isolatie worden aangebracht. Hierbij wordt vaak gekozen voor een polyurethaan hardschuimplaat met aan twee zijden polyetheen gecoat aluminium kraft folie.
Een ander veel toegepast systeem is een stalen binnendoos (met eventueel een kleurcoating aan de zichtzijde). Daarop wordt zachte steenwol isolatie aangebracht, waarna de staalplaat op de binnendoos bevestigd wordt. Bij dit systeem zijn geen dwarse gordingen nodig. De zachte steenwol zorgt niet alleen voor thermische, maar ook voor akoestische isolatie. Dit type staalplaat kan ook in een ronde hoek gezet worden.
Voor de bitumineuze en EPDM dakbedekkingsystemen leveren wij ook de stalen ondergrond.

Het sandwichpaneel bestaat uit twee staalplaten met daartussen een isolatielaag. Deze lagen zijn zodanig op elkaar geperst dat er geen lucht meer tussenin kan komen waardoor condensatie zou kunnen ontstaan. Het maakt tevens zeer platte brede staalprofielen mogelijk, zonder dat deze deuken en bollingen vertonen na het monteren of door weersinvloeden. Er zijn diverse soorten isolatie mogelijk. Te denken valt aan PU, een hoge isolatiewaarde voor een dunne plaat en steenwol. De voordelen van steenwol zijn de akoestisch dempende eigenschappen en de onbrandbaarheid. Bij gebouwen met hoge eisen aan de brandwerendheid is een met steenwol geïsoleerd sandwichpaneel een uitkomst. De binnenzijde wordt van een standaard interieurcoating voorzien en de buitenzijde van een Plastisol/PVDF/Polyestercoating in een standaard kleur.

Beide typen kunnen afhankelijk van hun specifieke profiel zowel horizontaal als verticaal op een gevel gemonteerd worden. Bevestiging kan afhankelijk van de plaat zichtbaar en onzichtbaar. Bij onzichtbare bevestiging wordt de schroef verborgen achter de overlap van de plaat. Voor zichtbare bevestiging gebruiken we kleurkopschroeven of kleurdoppen. Kunststof lichtplaten of lichtstraten behoren tot de mogelijkheden.

Montage Sandwichpanelen Van der Bel Middenmeer

Profielen
Staal- en aluminiumplaten kunnen in diverse profielen worden geleverd. De toepasbaarheid hangt af van uw specifieke eisen en ontwerp. Te denken valt aan volkomen vlak, microribbels, (sinus)golf, concaaf, vlakke plank (smalle platen), dakpan en damwandprofielen. Veel profielen kunnen geleverd worden in diverse profielafstanden en hoogtes.
Kleuren
U mag er van uit gaan dat bijna elke plaat in een standaard kleurcoating te leveren is. Enkele fabrikanten hanteren echter andere kleurenstandaarden of hebben naast het standaard kleurenpakket nog een aantal eigen kleuren.
Contact

Dakdekkersbedrijf Admiraal BV
Overspoor 53, 1688 JH Nibbixwoud
0229 - 57 34 15
info@admiraaldak.com