• (Natuur)leien

(Natuur)leien


Natuurleien en Vezelcement leien
Natuurleien worden al eeuwenlang toegepast. Niet zo verwonderlijk als je kijkt naar de materiaaleigenschappen en de ongekende schoonheid van een goed uitgevoerd leidak. Natuurleien zijn relatief licht, dun, duurzaam, vorstbestendig, onbrandbaar, rotvrij, ongevoelig voor chemische aantasting en niet geleidend. Ze worden gewonnen uit leigroeves verspreid over Europa, dat maakt elke soort lei uniek. Elk soort heeft z'n eigen reliëf, randschilfering, kleur en kleurschakeringen, levensduur en breeksterkte. Elke lei heeft z'n eigen dikte en z'n eigen reliëf.

Natuurleien op halfrond dak te Bentveld

Er is tevens een breed assortiment aan vezelcementleien in diverse kleuren. Daarbij kunt u denken aan volledige vlakke leien en natuurreliëf met randschilfering. De vezelcementlei is dunner dan de natuurlei en consistent in dikte en vorm. De levensduur is echter korter.

Dakdekkersbedrijf Admiraal heeft 30 jaar ervaring met het aanbrengen van natuur- en vezelcementleien op daken en gevels. We dekken met evenveel plezier uw dakkapel als grote daken, waarbij we creatieve details en vormen niet uit de weg gaan. Ons assortiment bestaat onder andere uit:

 • Assulo schub-, bogenschnitt-, spitzwinkel- en rechthoekleien uit Spaanse groeves
 • Altlayer leien uit de Altlaygroeve in het Moeselgebied
 • Thüringer leien uit de Unterloquitz en Lehesten groeves in Duitsland
 • Angers Trélaze uit Frankrijk
 • Orenza uit Spanje
 • Galiza uit Spanje
 • Real uit Spanje
 • Villar del Rey Classic uit de Spaanse provincie Estremadur
 • Villar del Rey Historic uit de Spaanse provincie Estremadur
 • Alterna NT vezelcementleien, gefabriceerd door Eternit te Nederland
 • New Stonit vezelcementleien met natuurreliëf, gefabriceerd door Eternit te NederlandDe leien kunnen in verschillende maten en vormen worden gesneden. De natuurleien hebben elk hun eigen kleur. Deze kan variëren van lindegroen tot blauwtinten. De Alterna vezelcementleien worden geleverd in de kleuren donkergrijs, avondroze, Henegouws blauw, Havana bruin, heidepaars, oudroze, jagersgroen en de ruitvormige lei ook als lichtgrijs. De RVS leihaken voor beide soorten lei kan in een bijpassende kleur worden gespoten.

In de daken kunnen tevens veiligheidshaken, ventilatienokken en dergelijke worden aangebracht en natuurlijk nemen we al het loodwerk in het dak gelijk mee. Wij doen ook onderhoud en renovatie.

Voor het herstel van stormschade en dergelijke hebben wij bepaalde oude en nieuwe soorten op voorraad.

PV systemen op leidaken
Er zijn diverse mogelijkheden om zonne-energie te benutten op leidaken. In de eerste plaats kunnen zonnepanelen en zonneboilers ingewerkt worden op het vezelcement- of natuurlei dak. Dit is onder andere toegepast bij ons project aan het Stanislas te Hoofdorp.

Voor daken waar Eternit vezelcementleien worden toegepast in de maat 45x32 is het ook mogelijk het Eternit Solesia systeem toe te passen. Hierbij wordt het zonnepaneel in de leibedekking ingewerkt waardoor het dak esthetisch beter oogt. Deze panelen zijn in diverse aantallen 'gestapeld' of naast elkaar aan te brengen waardoor diverse opbrengsten mogelijk zijn. Vanwege de stijgende vermogens van panelen verwijzen we voor details naar de website van Eternit.
Contact

Dakdekkersbedrijf Admiraal BV
Overspoor 53, 1688 JH Nibbixwoud
0229 - 57 34 15
info@admiraaldak.com