• Golfplaten

Golfplaten

Dakdekkersbedrijf Admiraal brengt Eternit golfplaten en Galliaplaten aan op daken met een helling van 5° tot 75° en tegen gevels. We passen dit materiaal toe op bergingen, woningen, restaurants, winkels, schuren en bedrijfshallen. De mogelijkheden zijn eindeloos door de vele maten, kleuren en hulpstukken.

Branderhoeve, dak met eternit golfplaten

Golfplaten zijn vezelcementplaten met een kleurcoating en sinds 1992 volkomen asbestvrij.
De golfplaten kunnen direct op de gordingen geplaatst worden, eventueel met een ventilatienok. Bij geïsoleerde golfplatendaken wordt vaak Dupanel toegepast, een polyurethaan hardschuimplaat met aan twee zijden polyetheen gecoat aluminium kraft folie (Ecotherm Selthaan).
De maten variëren van 1220 tot 3050mm hoog. In deze maten zijn ook licht doorlatende kunststof platen te verkrijgen, zowel ongeïsoleerd als geïsoleerd.
De Galliaplaten zijn korte golfplaten van 610mm hoog, voornamelijk bedoeld ter vervanging van dakpannen met behoud van een fraai dakreliëf.
De standaardkleuren zijn antracietzwart, donkergrijs, wolkengrijs, baksteenrood, roodbruin, kastanjebruin, koraalrood en jagersgroen. Op aanvraag zijn andere kleuren leverbaar.
U kunt ons ook inschakelen voor het vervangen van een asbesthoudend dak. Wij regelen de asbestsaneerder en in overleg met hem maken we direct het dak weer dicht. Als het een klein dak is lukt dat soms in één dag, bij grote daken doen we het in fases. Bij asbestverwijdering mag er onder en rondom het dak niet gewerkt worden, een belangrijk punt in verband met uw eigen productieplanning. Golfplatendaken met asbest leveren steeds vaker problemen op met de brandverzekeringen, waardoor de verzekeringspremies zeer hoog kunnen oplopen. Vervanging levert u dan niet alleen een dak op dat er weer jaren tegen kan, maar kan u ook een aanzienlijk premievoordeel opleveren ten aanzien van de brandverzekering.
Alhoewel golfplaten er sterk uitzien zijn ze niet goed beloopbaar. Als u op een plaat stapt buiten de gordingen zal de plaat breken en valt u door het dak. Elk jaar gebeuren op deze wijze weer ernstige ongelukken. Houdt hier rekening mee. Tegenwoordig bevatten de golfplaten veiligheidsstrippen om het doorvallen te voorkomen. Dit is zonder kennis van de plaatcodes echter niet direct te zien. Dakdekkersbedrijf Admiraal brengt onder elk nieuw aan te brengen of te vervangen dak vangnetten aan. Onze werknemers hebben ervaring met het belopen van bestaande daken.
Actuele projecten zijn tientallen woningdaken in Hoofddorp, kantine KCWF Heerhugowaard, zorgboerderij aan de Streekweg te Hoogkarspel, loods Waterschap aan de Zwaagdijk-West en diverse schuren (landbouw/veeteelt)


Eternit golfplaten op dak loods van HHNK Zwaagdijk

Belangrijk om te weten:
- Vanaf 2024 moet asbest van het dak verwijderd zijn, daarna kan u gedwongen worden met dwangsommen om het te verwijderen (Bron)
- Sinds 2016 is er subsidie mogelijk voor het verwijderen van asbest van uw dak (Bron)Contact

Dakdekkersbedrijf Admiraal BV
Overspoor 53, 1688 JH Nibbixwoud
0229 - 57 34 15
info@admiraaldak.com