• Over ons

Over ons

Oprichting & de beginjaren
Eind jaren '70 besloten de broers Gerard en Piet Admiraal de dakdekkerswereld in te stappen. Het werk dat ze tot dat moment deden gaf niet de zelfstandigheid en uitdaging die zij zochten. Het dakdekken leek hen een interessante branche om actief in te zijn. Werken in de buitenlucht, creativiteit, veelzijdigheid, afwisselend werk. Het idee werd geboren om zelf een bedrijf te starten.


Gerard en Piet Admiraal, oprichters Dakdekkersbedrijf AdmiraalDe broers besloten bij dakdekkersbedrijven te gaan werken en daar praktijkervaring op te doen.
Eind april 1978 waren zij er klaar voor: Op 30 april gingen zij met een tweedehands bus en een bitumenketel naar hun eerste eigen klus. De volgende dag, 1 mei 1978, was de inschrijving bij de Kamer van Koophandel een feit. Dakdekkersbedrijf Fa. Admiraal was geboren. Hoewel de oliecrisis in volle gang was gingen de broers vol goede moed aan de slag.

De administratie werd deels door de vrouw van Gerard gevoerd, hierbij ondersteund door haar vader die als bankmedewerker zeer ter zake kundig was en het bedrijf bijstond met financiƫle adviezen.

Al vroeg gingen de broers uitdagingen niet uit de weg. In de beginperiode richtte zij zich op het klassieke dakdekken op bitumenbasis (het vlakdak werk). Maar spoedig werd ook stalen gevel- en dakwerk, (natuur-)leien, golfplaten, polytuil en shingles aan het portfolio toegevoegd. Waardevolle ervaringen werden opgedaan. Het denken in oplossingen in plaats van problemen heeft hier enorm bij geholpen.

Het bedrijf opereerde in deze beginjaren vanuit een kantoor aan huis te Hoorn en een magazijn in een oude boerenopslag van de schoonvader van Piet te Nibbixwoud. Het bedrijf en personeelsbestand groeide. Enkelen zijn op dit moment nog steeds werkzaam voor Dakdekkersbedrijf Admiraal. Hun ervaring is zeer waardevol.

Het bedrijf groeit uit zijn vestje
Midden jaren '80 groeit het bedrijf uit zijn vestje. De opslag in Hauwert wordt te klein en kraakt in zijn voegen. Het kantoor in een verbouwde garage zonder ramen kan de stapels papier niet meer aan.


Dakdekkersbedrijf Admiraal aan de Wijzend 64a - historieIn 1987 wordt een nieuw pand gevonden. Een groot kantoor en ruime opslagmogelijkheden aan de Wijzend 64a te Nibbixwoud. Na een verbouwing betrekken de broers dit pand en vieren een jaar later het 10-jarig bestaan. Er wordt op dat moment gewerkt met vijf ploegen. Gerard richt zich hoofdzakelijk op calculatie, offreren, planning, inkoop, maar doet er nog veel dakwerk naast. Piet houdt zich bezig met de uitvoering en magazijnbeheer, maar is tegelijkertijd altijd op het werk te vinden.

In september 1988 komt Jos Groot het kantoorteam versterken en neemt de calculatie op zich. Het bedrijf blijft groeien, maar de locatie aan de Wijzend blijkt de komende decennia voldoende groot (met de nodige verbouwingen) om dit allemaal op te vangen.

25 jaar Dakdekkersbedrijf Admiraal
Het eind van de jaren tachtig en het begin van de jaren negentig zijn rustig. Het bedrijf werkt lekker door, groeit nog een beetje. In 1997 wordt het VCA* en ISO9001 gecertificeerd. Een flinke stap vooruit in veilig werken en de processen op kantoor worden aangescherpt. Op 1 mei 1998 wordt het 20-jarige bestaan gevierd.

Na het 20-jarige bestaan volgt al snel het 25 jarige bestaan in 2003. Het is echter niet een en al feest. Piet heeft besloten niet langer door te willen gaan. Hij is de documentalisering van het werk en de alsmaar groeiende regelgeving zat en vindt een nieuwe uitdaging in de transportwereld. In goed overleg besluiten de broers uit elkaar te gaan. Het is een mooie tijd geweest en samen is een geweldig bedrijf opgebouwd.

Op 1 mei wordt met het personeel en het 25-jarige bestaan gevierd tijdens een weekend in de Ardennen. Hierbij wordt ook afscheid genomen van Piet. Vanaf dat moment gaat het bedrijf verder als eenmanszaak "Dakdekkersbedrijf Admiraal". Gerard doet de planning en uitvoering, Jos Groot de calculatie en inkoop, Joke de administratie en Gerard's zoon Sander komt na het afronden van zijn studie bedrijfseconomie in dienst. Sander ondersteund Jos, doet het magazijnbeheer en VGM.

Familiebedrijf
De jaren na het vertrek van Piet zijn stabiel, maar het werk wordt drukker. Even wordt overwogen het bedrijf te proberen te verkopen. Maar Gerard's zoon Rory, die in 2008 in de afronding van zijn studie Bouwkunde zit, geeft aan het bedrijf over te willen nemen. Rory werkt al meer dan 10 jaar in zijn vrije tijd en vakantie voor zijn vader. Hij kent al het personeel, heeft ruime praktijkervaring en een aanpakmentaliteit: De perfecte overnamekandidaat.
Rory besluit in aanvulling op zijn scholing en praktijkervaring nog een aantal cursussen te volgen, waaronder OKD Kader, OKD Top, VCA-VOL en Kettlitz Metalen Gevels en Daken.

30 oktober 2008 vormen Gerard en Rory samen Dakdekkersbedrijf Admiraal VOF. Gerard zal nog lange tijd bij het bedrijf betrokken blijven. Zo kan de kennis en het eigendom ideaal worden overgedragen. Broer Sander neemt de administratie over van Joke. In 2012 wordt een BV structuur opgezet zodat Gerard langzaam de teugels en verantwoordelijkheid los kan laten.

Dakdekkersbedrijf Admiraal is klaar voor de toekomst. Door innovatie, technische expertise en veelzijdigheid hopen we er samen met onze medewerkers en klanten nog een paar maal 30 jaar aan vast te kunnen 'plakken'.


Rory en Gerard Admiraal 2012


Contact

Dakdekkersbedrijf Admiraal BV
Overspoor 53, 1688 JH Nibbixwoud
0229 - 57 34 15
info@admiraaldak.com